top of page
Foto van schrijverASSULAB

Beleggen via Tak 6 met uw vennootschap in Luxemburg

Heeft uw vennootschap al een aanzienlijke financiële reserve opgebouwd? Dan is het verstandig om na te denken over manieren om dit vermogen te laten groeien. Beleggen via Tak 6 binnen uw vennootschap is een interessante optie, dit kan in Luxemburg. Ontdek hier waarom!

 

Voor elke vennootschap en rechtspersoon 

Een Tak 6-contract kan worden afgesloten door verschillende typen vennootschappen, waaronder werkvennootschappen en managementvennootschappen. Zelfs vzw’s hebben toegang tot deze mogelijkheid. Tak 6 is een kapitalisatiecontract, maar geen klassieke verzekering: er is geen verzekerde of begunstigde. Het kan daarom worden beschouwd als een beleggingsinstrument, vergelijkbaar met een effectenrekening.

 

Ideale diversificatiemogelijkheid 

Heeft uw vennootschap al geïnvesteerd in vastgoed of staat er een groot bedrag op een spaarrekening? Dan kan een Tak 6-contract een uitstekende manier zijn om uw vermogen te spreiden en beleggen voor extra rendement, terwijl uw middelen beschikbaar blijven voor nieuwe investeringen in bijvoorbeeld vastgoed. Ook kan het dienen om een liquidatiereserve te laten renderen.

 

Toegang tot beleggingsfondsen 

Met een Tak 6-contract krijgt u toegang tot een breed scala aan beleggingsfondsen van gerenommeerde fondsenhuizen. Dit biedt de mogelijkheid om te profiteren van potentieel hogere rendementen, wat in tijden van inflatie extra waardevol is.

 

Fiscale aspecten 

De meerwaarde die u realiseert met een Tak 6-contract is onderworpen aan de vennootschapsbelasting. Deze meerwaarde kan worden gerealiseerd op de eindvervaldag, maar u kunt ook eerder beslissen om (een deel van) de belegging op te vragen. Bij afkoop van het contract geldt er een roerende voorheffing van 30% op het gerealiseerde rendement.

 

Voordelen van een Luxemburgs Tak 6-contract 

Een Tak 6-contract onder Luxemburgs recht biedt unieke voordelen, zoals extra bescherming via de Luxemburgse veiligheidsdriehoek. Deze structuur zorgt voor een beschermde overeenkomst tussen de verzekeraar, depotbank en toezichthouder. Hierdoor heeft uw vennootschap voorrang bij een faillissement van de verzekeraar of bank.

 

Geen belasting op de premies 

Bij een Tak 6-contract is er geen belasting verschuldigd op de premies die worden ingelegd, wat dit product extra aantrekkelijk maakt voor bedrijven die hun vermogen efficiënt willen beheren.

 

Boekhoudkundige voordelen 

Alle beleggingen binnen een Tak 6-contract worden boekhoudkundig als één geheel beschouwd. Dit maakt het mogelijk om zonder kosten te switchen tussen fondsen, zonder zware boekhoudkundige consequenties. Dit maakt Tak 6 flexibeler en financieel aantrekkelijker vergeleken met directe beleggingen in fondsen.

 

Flexibiliteit en beschikbaarheid van uw geld 

In veel gevallen zijn er geen uitstapkosten verbonden aan een Tak 6-contract, waardoor uw geld beschikbaar blijft als u het op korte termijn nodig heeft. Ook gedeeltelijke opnames zijn mogelijk, en u kunt uw middelen vrijhouden voor bijvoorbeeld investeringen in vastgoed.

 

Afgestemd op uw beleggingsprofiel 

We stellen samen met u een beleggingsprofiel op, waarna we de fondsen kiezen die het beste aansluiten bij uw persoonlijke situatie en risicobereidheid.

 

Geen premietaks 

Uw vennootschap betaalt bij een Tak 6-contract geen premietaks van 4,4%, wat het extra aantrekkelijk maakt.

 

Langetermijnbelegging 

Een Tak 6-contract is geschikt voor een beleggingshorizon van minimaal 5 jaar, zonder kapitaalgarantie. De minimale inleg is 100.000 euro, met bijkomende stortingen mogelijk vanaf 5.000 euro of 1.500 euro per fonds, afhankelijk van de verzekeraar.

 

Expertise van Assulab 

Met 34 jaar ervaring is Assulab gespecialiseerd in vermogensopbouw, beleggingen, groepsverzekeringen en bescherming van uw bedrijf tegen inkomensverliezen. Wij begeleiden ondernemers en bedrijven bij het optimaliseren van hun financiële toekomst.


Heeft u interesse in een voorstel voor een Tak 6-contract? Neem dan contact met ons op, en wij maken graag een offerte op maat.


bestuurders Assulab wandelen over pad


7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page